Bahan-bahan:
3/4 cup tepung gandum
1/4 tsp baking powder
1/2 cup gula halus
2 biji telur
150g coklat bar (dark)
100 g butter
70g kacang (almond/walnut/apa apa sahaja)
1/2 cup gula halus
2 biji telur
150g coklat bar (dark)
100 g butter
70g kacang (almond/walnut/apa apa sahaja)
Cara-cara:
1. Cairkan coklat dan butter dalam oven atau atas dapur sehingga semuanya cair
2. Dalam bekas lain, pukul telur dan gula hingga sebati
3. Masukkan gandum dan baking powder yang telah diayak dan kacau hingga rata.
4. Masukkan coklat dan butter yang telah cair tadi. Kacau lagi.
5. Bila sebatian rata, masukkan kacang dan gaul lagi.
6. Dalam bekas empat segi yang telah dialas dengan cooking/wax paper, tuangkan adunan tadi dan ratakan.
7. Bakar dalam oven pada suhu 170C selama 20 minit atau hingga ternampak sedikit rekahan pada permukaan brownies.
8. Biarkan ia betul-betul sejuk untuk dikeluarkan daripada bekas.
0 views:
Post a Comment